Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie Gastenhuis Gite de Brabant Voerstreek Vakantie

Op Vakantie in de Voerstreek

De Voerstreek bestaat uit zes kleine gemeenten van een totale oppervlakte van ongeveer 50 km² en telt ca. 4000 inwoners. De Voerstreek moet je bezoeken als een groot levend openluchtmuseum, dat je bij voorkeur te voet of met de fiets doorkruist.
Romantische dorpskommen, majestatische hoeven, typische vakwerkhizen, fraaie kastelen en talrijke kapelletjes en veldkruisen vind je er nog in een behoorlijke harmonie met het sterk glooiend heuvelland dat uitgesneden wordt door pittige riviertjes en beken.

Hoogstammenbomen, meidoornhagen, loof-en naaldbossen, dichtbegroeide graften en uitgestrekte weilanden en velden zorgen ervoor dat de streek in elk seizoen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op de bezoekers. De aantrekkingskracht wordt nog versterkt bij de bezoeker die één keer van de Voerense lekkernijen heeft geproefd. Voeren kan prat gaan op een hele reeks eigen culinaire specialiteiten : u kan er tafelen in een gezellige brasserie of herberg om daar o.a. een konijn uit grootmoeders pot, een tripplank, een pannekoek of een kaasschotel te savoereren. U kan natuurlijk ook aan tafel gaan in een van onze talrijke gastronomische restaurants.

Bovendien is het interessant te weten dat Voeren vlakbij het pittoreske stadje Aubel ligt waar de meeste winkels zondagsvoormiddag open zijn inbegrepen een supermarkt. De Aubelse zondagmarkt is ook een bekende attractie die veel toeristen waarderen.